Позориште лутака „Пинокио“ током ванредног стања преносиће представе путем интернета, а Театар „Вук“ ће организовати извођење и читање српских народних бајки онлајн, саопштила је Управа града Београда.

„За време ванредног стања спроводеће се мере Владе о забрани окупљања, али наша позоришта нису затворила своја врата. Из затвореног простора селе се на интернет“, наводи се.

Позориште лутака „Пинокио“ ће играти представе без присуства публике у свом редовном термину сваке суботе од 12 сати и преносиће их уживо преко друштвених мрежа – Јутјуба, Фејсбука и Инстаграма.

Најмлађи ће имати прилику да уживају из својих домова у најгледанијим представама овог позоришта као што су „Три прасета“, „Пепељуга“ и „Лепотица и звер“, прецизирано је.

Театар „Вук“ ће такође организовати извођење и читање српских народних бајки уживо на интернету.

„Желимо да свим нашим малишанима улепшамо ове дане које морају да проводе код својих кућа и да их на овај начин не оставимо без културних и едукативних садржаја који су неодвојиви део њиховог одрастања и образовања. У наредним данима упутићемо позив и осталим позориштима која имају техничке могућности да се прикључе овој акцији. Наши најмлађи гледаоци прву представу могу да очекују већ ове суботе, 21. марта“, рекла је Гордана Гонцић, подсекретарка за културу Града Београда..

 

Извор: Н1

Фото: Pixabay