1614774510453

Bojana Urošević je dobitnica replike Milivojevog šešira na 17. Amaterskim svečanostima „Milivojev štap i šešir“. Ona je nagrađena za ulogu u predstavi „Sve o ženama“, Amaterskog pozorišta „Mirko Tatalović Ćira“, Nova Pazova, po tekstu Mira Gavrana i u režiji Aleksandera Bakoa.

Ovogodišnji žiri radio je u sastavu Vesna Stanković, glumica, Vera Zarić Mitrović, direktorka Narodne biblioteke Požarevac i Ljiljana Dabić, direktorka Galerije „Milena Pavlović Barili“.

Na svečanoj dodeli nagrade koja je upriličena danas u prostorijama Centra za kulturu Požarevac, predsednica žirija Vesna Stanković, pročitala je obrazloženje:

„Bojana Urošević, mlada glumica iz Nove Pazove je dobitnica Milivojevog šešira, glavne nagrade festivala „Milivojev štap i šešir“, koji se sedamnaesti put održao u Požarevcu.
U komediji hrvatskog pisca Mira Gavrana „Sve o ženama“ Bojana je pokazala svoj raskošan talenat, igrajući različite uloge, svaki put uverljivo, pravdajući svoje postupke i replike na sceni do poslednjeg daha. Menjala je kostime, karaktere, dijalekat, vešto, sa lakoćom vrhunskog profesionalca, poigravala se komičarskim tehnikama i sredstvima daleko zrelijeg glumca, nego što sama ima godina.
Uz sjajne koleginice i sama je više blistala, od prvog trenutka osvojila publiku i pokazala da među amaterima ima izvanrednih glumaca, koji mogu da stanu rame uz rame sa glumcima koji su se za to godinama školovali.
Kao publika se radujemo Bojaninim novim kreacijama.“
Bojani Urošević je ovo prva uloga u pozorištu.
Nagradu je dobitnici uručio predsednik Skupštine Grada Požarevca Predrag Mijatović.
Podsećamo da su na ovogodišnjem festivalu sve predstave prokazivane na zvaničnom jutjub kanalu CZK Požarevac.
Autor: RTV Biser