Издавачке куће Kлет, Нови логос и Фреска отварају своју платформу са дигиталним уџбеницима за бесплатно коришћење током ванредног стања. И издавачка кућа Вулкан омогућава бесплатно коришћење дигиталних уџбеника.

Сви директори основних школа чији наставници (који предају по реформисаном програму за први, други, пети и шести разред основне школе) желе да користе платформу са дигиталним уџбеницима www.еуционица.рс, могу да пошаљу захтев за формирање дигиталних виртуелних одељења на админ@еуционица.рс.

Платформа www.еуционица.рс има уграђен Систем за управљање учењем (ЛМС) који омогућава:

– наставницима да формирају виртуелно одељење и организују учење на даљину (задавање домаћих задатака, контролних задатака, писмених задатака и сл.);

– праћење рада ученика (колико је градива у дигиталном уџбенику пређено, колико задатака је урађено и сл.);

– рад на свим уређајима: десктоп рачунарима, лаптоповима, таблетима и мобилним телефонима;

– рад на оперативним системима: Wиндоwс, Андроид и иОС;

– рад на свим интернет претраживачима.

Налог није везан за један или два рачунара, као што је то случај са већином осталих платформи.

Са било ког рачунара корисник приступа на исти начин.

Након добијеног захтева, контактираћемо са директорима у најкраћем року и они ће добити детаљне информације о процедури формирања виртуелних одељења.

И издавачка кућа Вулкан омогућава бесплатно коришћење дигиталних и одобрених уџбеника за 1, 2, 5. и 6. разред, урађених по новом Плану и програму наставе и учења, наводи се у саопштењу.

Сви наставници на територији Србије преко платформе за дигиталне уџбенике Мозаик едуцатион на којој се налазе одобрени уџбеници Вулкан знања, могу да формирају своје дигитално одељење, шаљу ученицима домаће задатке, шаљу додатни садржај, прате резултате рада ученика.

 

Извор: РТС

Фото: Pixabay