Vesti

Svim učenicima srednjih škola koji žive na teritoriji Opštine Malo Crniće, biće omogućen besplatan autobuski prevoz do škola na teritoriji Braničevskog kruga. Ova odluka doneta je jednoglasno na sednici Skupštine Opštine Malo Crniće, održanoj u ponedeljak, 10. februara. Sredstva su obezbeđena iz budžeta Opštine Malo Crniće.

Pored ostalog, na dnevnom redu 30. sednice bilo je 28 tačaka, od kojih su, pored ostalih, razmatranje godišnjih planova, programa i izveštaja poslovanja javnih ustanova i preduzeća, odluke o boravišnoj taksi, izmenama i dopunama odluke o lokalnim komunalnim taksama, administrativnim taksama, izmenama i dopunama Odluke o finansijskoj podršci porodicama sa decom na teritoriji opštine Malo Crniće, vršenju eksterne revizije završnog računa budžeta opštine Malo Crniće, izmenama i dopunama Pravilnika o naknadama troškova i drugim primanjima zaposlenih, imenovanih, izabranih, postavljenih i drugih angažovanih lica u organima opštine Malo Crniće, odluke o razrešenju člana Opštinskog veća opštine Malo Crniće i odluka o izboru člana Opštinskog veća opštine Malo Crniće.

Osim toga, na sednici su doneta rešenja o imenovanju članova Lokalnog saveta roditelja, o davanju saglasnosti na Pravilnik o radu Turističke organizacije opštine Malo Crniće, obrazovanju Komisije za izradu predloga Godišnjeg programa zaštite, razrešenju člana Školskog odbora OŠ „Moša Pijade“ Malo Crniće i imenovanju člana Školskog odbora OŠ „Moša Pijade“ Malo Crniće.

Autor: Radio televizija Biser

Najčitanije objave