АВАЛА ТЕХ ФЕСТ је међународни фестивал документарног филма који се одржава једном годишње, у мају месецу – 4 дана, у Београду и то пред гледаоцима једног од ТВ канала у Србији, што га разликује од сличних фестивала у земљи и региону.

Основни садржај АВАЛА ТЕХ ФЕСТ-а јесте фестивалско такмичење документарних филмова рађених за потребе телевизијског програма.

Организатор и покретач АВАЛА ТЕХ ФЕСТ-а је продукцијска кућа YУ-БИ-НЕТ д.о.о.

Селекција АВАЛА ТЕХ ФЕСТ-а представиће 24 документарна филма у категоријама “ТУРИСТИЧKИ ФИЛМ”, “ЕKОЛОШKИ ФИЛМ”, “ХЕДОНИСТИЧKИ ФИЛМ” и то по 8 из сваке категорије.

Сви филмови морају бити прилагођени за ТВ емитовање и у ХД стандарду (1920×1080).

Слањем пријаве аутор или продуцент филма преноси сва права на организаторе Фестивала за приказивање филма на ТВ програму.
Да бисте пријавили свој филм за учешће на Фестивалу, морате попунити и доставити образац за пријављивање који се налази на веб сајту фестивала.

Селектор АВАЛА ТЕХ ФЕСТ извршиће коначни избор 24 филма за програм АВАЛА ТЕХ ФЕСТ-а.

Основни услови за учешће на Фестивалу су:
• Трајање филма: до 30 минута;
• Филм мора бити достављен у ХД стандарду који одговара за емитовање на ТВ програму;
• За Фестивал могу конкурисати документарни филмови из свих земаља света;
• Филмови који нису произведени на српском или енглеском језику морају да имају приложену дијалог-листу или спикерски текст на енглеском језику;
• Пријављени филмови не смеју да буду старији од две године, то јест у случају АВАЛА ТЕХ ФЕСТ 2020, година продукције може бити 2017. или касније.

Рок за пријаву филмова – слање обрасца за пријаву, филмова и пратећег видео (скринери, тизери, трејлери) и осталог материјала (фотографије из филма, фотографије аутора, дијалог-листа, спикерски текст), јесте 29. фебруар 2020. до 24.00 сата.

Пријављивање је бесплатно, као и учешће на фестивалу.

Више информација на www.avalatehfest.com