Одлуком Владе Републике Србије од 15. марта, када је проглашено ванредно стање на територији целе земље због ширења вируса ЦОВИД-19, компанија Аррива је редуковала путнички саобраћај у све своје 4 пословне јединице у Пожаревцу, Београду, Kрагујевцу и Нишу.

У складу са одлуком о проглашењу ванредног стања, примењен је суботњи ред вожње уз укидање свих ноћних линија.

На територији Браничевског региона и у Свилајнцу од 17. марта, Аррива саобраћа по недељном реду вожње са додатном рестрикцијом међумесних полазака и потпуним укидањем међународних линија, а то су линија ка Бечу и линија ка Грацу.

Такође, сви планирани аранжмани туристичке агенције Аррива се до даљег обустављају, односно отказују. Што се тиче рада туристичких агенција у Београду и Пожаревцу, агенција ће радити са скраћеним радним временом и то сваког радног дана од 9 до 13 часова. У компанији позивају све кориснике који имају недоумице о својим потенцијалним путовањима, да позову број бесплатног Инфо центра на 0628800013 или да се информишу путем wеб сајта www.аррива.рс.

Kомпанија Аррива као друштвено одговорна компанија предузима све мере у циљу заштите путника и особља. Возила се поред свакодневне неге, од проглашења ванредног стања, перу посебним средствима за дезинфекцију споља и изнутра, док се у току ноћи обавља дезифенкција рукохвата, гумених делова и валидатора за електронске карте.

Према изјави надлежних, безбедност путника и запослених је на првом месту, те шаљу апел да се са циљем превенције и ширења вируса, јавност придржава мера које је преписала Влада Републике Србије и да се без преке потребе ограничи кретање, самим тим и вожња аутобусом.

О свим даљим потенцијалним изменама реда вожње јавност ће бити благовремено обавештена, а у међувремену, из компаније позивају кориснике да прате и фацебоок страницу компаније.