Vesti

Odlukom Vlade Republike Srbije od 15. marta, kada je proglašeno vanredno stanje na teritoriji cele zemlje zbog širenja virusa COVID-19, kompanija Arriva je redukovala putnički saobraćaj u sve svoje 4 poslovne jedinice u Požarevcu, Beogradu, Kragujevcu i Nišu.

U skladu sa odlukom o proglašenju vanrednog stanja, primenjen je subotnji red vožnje uz ukidanje svih noćnih linija.

Na teritoriji Braničevskog regiona i u Svilajncu od 17. marta, Arriva saobraća po nedeljnom redu vožnje sa dodatnom restrikcijom međumesnih polazaka i potpunim ukidanjem međunarodnih linija, a to su linija ka Beču i linija ka Gracu.

Takođe, svi planirani aranžmani turističke agencije Arriva se do daljeg obustavljaju, odnosno otkazuju. Što se tiče rada turističkih agencija u Beogradu i Požarevcu, agencija će raditi sa skraćenim radnim vremenom i to svakog radnog dana od 9 do 13 časova. U kompaniji pozivaju sve korisnike koji imaju nedoumice o svojim potencijalnim putovanjima, da pozovu broj besplatnog Info centra na 0628800013 ili da se informišu putem web sajta www.arriva.rs.

Kompanija Arriva kao društveno odgovorna kompanija preduzima sve mere u cilju zaštite putnika i osoblja. Vozila se pored svakodnevne nege, od proglašenja vanrednog stanja, peru posebnim sredstvima za dezinfekciju spolja i iznutra, dok se u toku noći obavlja dezifenkcija rukohvata, gumenih delova i validatora za elektronske karte.

Prema izjavi nadležnih, bezbednost putnika i zaposlenih je na prvom mestu, te šalju apel da se sa ciljem prevencije i širenja virusa, javnost pridržava mera koje je prepisala Vlada Republike Srbije i da se bez preke potrebe ograniči kretanje, samim tim i vožnja autobusom.

O svim daljim potencijalnim izmenama reda vožnje javnost će biti blagovremeno obaveštena, a u međuvremenu, iz kompanije pozivaju korisnike da prate i facebook stranicu kompanije.

Najčitanije objave