Свечаном академијом у Центру за културу, Музичка школа „Стеван Мокрањац“ обележила је 70 година постојања.

пожаревац.рс

Музичка школа поред централне школе у Пожаревцу у свом саставу има и четири издвојена одељења, у Костолцу, Великом Градишту, Малом Црнићу и Кучеву и има преко 800 ученика и више од 110 запослених.
Директор школе, Зоран Марић, је рекао да је протекла деценија показала да школа расте у институцију која даје важан културни допринос у општинама где школа има издвојена одељења.
Он је најавио да у наредном периоду школу у сарадњи са градом очекује решавање питања препарцелизације и надградња новог простора на углу Синђелићеве и улице Кнеза Лазара. Такође, град је ове године школи доделио средства у износу од 1,2 милиона динара за куповину две бас баритон хармонике.
Ученици и професори школе годишње имају око 80 наступа у местима где школа има своје ученике, али и широм земље и иностранства.
„Школа је и својеврстан мали културни центар, имамо позоришних представа, књижевних вечери, као и џез и етно програм“, истакао је Марић.
У току школске 2018/2019 године ученици школе су освојили 153 награде, на различитим такмичењима како у земљи тако и у иностранству, од чега су 92 награде за освојено прво место, 44 за друго и 17 за треће место.
На данашњој свечаности наступило је преко 160 учесника са ансамблом школе.