Vesti

Исплата иностраних пензија и током ванредног стања

Извор: srbija.gov.rs /Фото: pixabay.com

Mинистарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије саопштило је да ће свим држављанима Србије који примају пензије из Аустрије, Хрватске, Канаде, Холандије и Бугарске оне бити исплаћене и током ванредног стања.

У саопштењу се наводи да ће ове пензије бити исплаћене без обзира на то што пензионери нису у могућности да доставе уверење о животу иностраним институцијама пензијског осигурања, и додаје да у нашој земљи тренутно има 240.118 корисника који примају иностране пензије.

Мађарска, Швајцарска, Чешка и Луксембург још разматрају предлог и у најскорије време ће обавестити наше органе о одлуци.

Са Републичким фондом за пензијско и инвалидско осигурање постигнут је договор o томе да се за њихове кориснике пензија, који имају пребивалиште у иностранству, такође, под условом реципроцитета, не обуставља исплата пензија у случајевима неблаговременог достављања уверења о животу.

logo radio televizije biser iz pozarevca 85

Контакт

Назив медија RTV BISER PORTAL

Регистарски број  IN000891

Teлефон: 012/428 002

069/28-000-63  marketing

067 710 30 69 Internet

redakcija@rtvbiser.rs
redakcija@biserradio.rs
radiotelevizijabiser@gmail.com

Stig centar reklama Biser

СМС музичке жеље из Србије

Ukucajte   B  zatim  jedno  prazno  mesto,  pa  muzičku  želјu,  pozdrav  ili  komentar. Poruku  pošalјite  na  broj  3333. Važi  za  sve  mobilne  mreže  u  Srbiji. Cena  sms  poruke  150  dinara.+ pdv

RADIO BISER PLUS 92.6 MHz  

Kursna lista