Председник општине Мало Црниће Малиша Антонијевић апелује на грађане општине Мало Црниће да поштују мере Владе Србије ради спречавања ширења и сузбијања корона вируса:

 

„Поштовани суграђани, знајући да сте веома дисципиновани, да сте добри домаћини, родитељи, да сте веома савесни, апелујем на вас да такви и останете. У овом тешком времену једино што од вас тражимо је да помогнемо председнику Републике Србије господину Александру Вучићу, који даје све од себе да заједно са нашим пријатељима у свету, допринесе да ова тренутна ситуација протекне са што мање губитака, посебно када се мери људским животима. Да сте дисциплиновани и поштујете одлуке Владе Репблике Србије првенствено како би заштитили себе, своје најмилије, али и  здравље свих нас.

Апелујем на вас да поштујете препоруке надлежних, као и да савесно и дисциплиновано поштујете и примењујете савете здравствених радника. Само ћемо на тај начин поправити епидемиолошку слику и утицати на то да се она не погоршава. Посебно апелујем на наше најстарије суграђане. Немојте напуштати своје домаћинство. Увек сте нам до сада својим примером показивали да се требамо угледати на вас.  Нека то буде и сада. Потребна нам је ваша мудрост, унуцима су потребне деке и баке, а нама наши родитељи. За све ћемо имати времена када ово тешко време прође.  Све се може надокнадити, само је људски живот неповратан.

Ужасавамо се сваким даном бројкама преминулих који  нам стижу из разних земеља. Људски је саосећати са људима који су изгубили своје најмилије и то нам је још један повод да останемо у својим кућама и заштитимо све нас.

Апелујем на младе да буду на располагању својим старијима, не само у домаћинству, у породици, нити у родбинској вези, већ свима онима које познају или не познају а знају да им је у овом тешком времену потребна помоћ. Добро се увек добрим врати! Зато будимо хумани, помозимо свима којима је помоћ потребна. Останимо код куће!“

Апел председника општине Мало Црниће Малише Антонијевића