Predsednik opštine Malo Crniće Mališa Antonijević apeluje na građane opštine Malo Crniće da poštuju mere Vlade Srbije radi sprečavanja širenja i suzbijanja korona virusa:

 

„Poštovani sugrađani, znajući da ste veoma discipinovani, da ste dobri domaćini, roditelji, da ste veoma savesni, apelujem na vas da takvi i ostanete. U ovom teškom vremenu jedino što od vas tražimo je da pomognemo predsedniku Republike Srbije gospodinu Aleksandru Vučiću, koji daje sve od sebe da zajedno sa našim prijateljima u svetu, doprinese da ova trenutna situacija protekne sa što manje gubitaka, posebno kada se meri ljudskim životima. Da ste disciplinovani i poštujete odluke Vlade Repblike Srbije prvenstveno kako bi zaštitili sebe, svoje najmilije, ali i  zdravlje svih nas.

Apelujem na vas da poštujete preporuke nadležnih, kao i da savesno i disciplinovano poštujete i primenjujete savete zdravstvenih radnika. Samo ćemo na taj način popraviti epidemiološku sliku i uticati na to da se ona ne pogoršava. Posebno apelujem na naše najstarije sugrađane. Nemojte napuštati svoje domaćinstvo. Uvek ste nam do sada svojim primerom pokazivali da se trebamo ugledati na vas.  Neka to bude i sada. Potrebna nam je vaša mudrost, unucima su potrebne deke i bake, a nama naši roditelji. Za sve ćemo imati vremena kada ovo teško vreme prođe.  Sve se može nadoknaditi, samo je ljudski život nepovratan.

Užasavamo se svakim danom brojkama preminulih koji  nam stižu iz raznih zemelja. Ljudski je saosećati sa ljudima koji su izgubili svoje najmilije i to nam je još jedan povod da ostanemo u svojim kućama i zaštitimo sve nas.

Apelujem na mlade da budu na raspolaganju svojim starijima, ne samo u domaćinstvu, u porodici, niti u rodbinskoj vezi, već svima onima koje poznaju ili ne poznaju a znaju da im je u ovom teškom vremenu potrebna pomoć. Dobro se uvek dobrim vrati! Zato budimo humani, pomozimo svima kojima je pomoć potrebna. Ostanimo kod kuće!“

Apel predsednika opštine Malo Crniće Mališe Antonijevića