Министар рада Зоран Ђорђевић предложиће да послодавци који су послали своје раднике на плаћено одсуство имају ту могућност до краја ванредног стања.

Ђорђевић је данас најавио да ће Влади Србије предложити да сви савесни послодавци који су прекинули производњу и послали своје раднике на плаћено одсуство имају ту могућност до краја ванредног стања и да им се то омогући без достављања документације и потребних сагласности.

Ђорђевић је навео, имајући у виду инструкције председника Александра Вучића да је највећи интерес у овој ситуацији заштита здравља грађана, и да се сачувају радна места – на овај корак се одлучио у складу са тим опредељењем.

Такође је навео и да су све врсте социјалних давања продужене до краја ванредног стања и да све информације у вези са исплатом грађани могу наћи на сајту ресорног министарства.

Kорисницима којима право на исплату социјалних давања истиче 15. марта и касније, а надлежни орган није одлучио о даљем коришћењу, то право продужава се на основу раније донетих решења, најдуже три месеца, односно док траје ванредно стање.

 

Извор: Танјуг

Фото: дневник.рс