Дана 9. марта 2020.године, потврђен је други случај ЦОВИД-19, код кинеског држављанина.

До 18 часова 09. марта 2020. године, у националној референтној лабораторији Института Торлак тестирана је укупно 101 особа која је испуњавала критеријуме дефиниције случаја.

Од последњег извештаја до 18 часова, 09.03.2020. године тестирани су узорци још шест особа који су били негативни на нови корона вирус.

Од 24. фебруара 2020. године у Републици Србији се примењују кориговани алгоритми за поступање сходно развоју епидемиолошке ситуације у свету, посебно у Италији, као и на основу до сада стечених сазнања о карактеристикама инфекције и узрочника.
Подручјем интензивне трансмисије вируса се сматрају државе или њихови делови у којима се региструју у већем броју случајеви за које није могуће утврдити ланац трансмисије. У овом тренутку подручјима интензивне трансмисије вируса САРС-ЦоВ-2 сматрају се: НР Kина (нарочито град Вухан у провинцији Хубеј), Република Kореја (Јужна Kореја), Сингапур, Јапан, Иран и Италија. Што се Италије тиче, Министарство спољних послова издало је 24. фебруара саопштење у коме српским држављанима препоручује да не путују у она подручја која је италијанска влада одредила као критична. У њих спада десет општина око Лодија (Бертонико, Kазалпустерленго, Kастелђерундо, Kастиљоне Д’Ада, Kодоњо, Фомбио, Малео, Сан Фиорано, Сомаља, Теранова деи Пасерини) у регији Ломбардија и једну општину, Во’, у регији Венето. Та подручја су изолована и под надзором су италијанских власти. За остатак Италије нису предвиђена никаква друга ограничења.Такође, подручјем интензивне трансмисије вируса се сматра и крузер “Диамонд Принцесс” који је укотвљен у луци Јокохама у Јапану.

Путнике који долазе из подручја интензивне трансмисије вируса, уколико имају симптоме респираторног обољења са повишеном телесном температуром, молимо да се јаве телефоном на број 064 8945 235 који је отворило Министарство здравља.