U akciji „Otvorena vrata“, učenici i roditelji mogu posetiti vojne škole svake subote (izuzev praznične subote 15.02.) u vremenu od 11.00 do 13.00 časova tokom trajanja konkursa, gde će u razgovoru sa nastavnicima, kadetima i učenicima dobiti sve potrebne informacije, obići smeštajni prostor i učionice i kabinete gde se odvija nastava.

Konkurs je otvoren od 1. februara do 15. marta. 2020. godine.

Vojna akademija se nalazi u Kasarni „General Jovan Mišković“ u Beogradu, Opština Voždovac, u naselju Banjica, ulica Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd.

Kasarna se nalazi u južnom delu šireg gradskog jezgra, okružena prijatnim parkovima i u blizini poznatih beogradskih kulturnih, sportskih i zdravstvenih ustanova. U neposrednoj blizini je i Vojnomedicinska akademija, zatim Sportski centar Banjica, stadioni fudbalskih klubova Crvena Zvezda i Partizan i mnogi drugi objekti.

Do užeg gradskog jezgra potrebno je oko 10 minuta vožnje vrlo dobro razvijenom mrežom linija gradskog prevoza (linije trolejbusa 40 i 41, kao i autobusa 59, 78 i 94). Automobilom se može stići autoputem Beograd – Niš, preko isključenja kod Mostarske petlje ili Autokomande.

 

Izvor/foto: va.mod.gov.rs