У акцији „Отворена врата“, ученици и родитељи могу посетити војне школе сваке суботе (изузев празничне суботе 15.02.) у времену од 11.00 до 13.00 часова током трајања конкурса, где ће у разговору са наставницима, кадетима и ученицима добити све потребне информације, обићи смештајни простор и учионице и кабинете где се одвија настава.

Kонкурс је отворен од 1. фебруара до 15. марта. 2020. године.

Војна академија се налази у Kасарни „Генерал Јован Мишковић“ у Београду, Општина Вождовац, у насељу Бањица, улица Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд.

Kасарна се налази у јужном делу ширег градског језгра, окружена пријатним парковима и у близини познатих београдских културних, спортских и здравствених установа. У непосредној близини је и Војномедицинска академија, затим Спортски центар Бањица, стадиони фудбалских клубова Црвена Звезда и Партизан и многи други објекти.

До ужег градског језгра потребно је око 10 минута вожње врло добро развијеном мрежом линија градског превоза (линије тролејбуса 40 и 41, као и аутобуса 59, 78 и 94). Аутомобилом се може стићи аутопутем Београд – Ниш, преко искључења код Мостарске петље или Аутокоманде.

 

Извор/фото: va.mod.gov.rs