Predstave, Dve žene i jedan rat (14. i 20. marta) i Mala crna haljina (13. i 18. marta) , možete u intimnom salonskom okruženju za samo 35 osoba pogledati u Domu Jevrema Grujića.

Dve žene i jedan rat je priča o dve dame, zaboravljene heroine Velikog rata koje su strastvenim višegodišnjim zalaganjem za Srbiju širile diplomatsku misiju širom sveta. Jedna je Amerikanka – Mabel Grujić, udata za srpskog diplomatu Slavka Grujića, a druga Srpkinja – Jelena Lozanić, udata za najvećeg američkog dobrotvora srpskog naroda Džona Frotingama. Saznajte zašto su Mabel prozvali srpskom Jovankom Orleankom, koliko čarapa je ispleteno za srpske vojnike na frontu i ko je usvojio preko 600 dece u jednom danu.

Nakon predstave, zajedno sa glumicama Marijom Bergam, Vjerom Mujović i Petrom Milićevićem nazdravite uz čašu šerija!

Mala crna haljina je predstava o životu, tragičnim ljubavima, čežnjama i strepnjama najveće modne ikone 20. veka Koko Šanel koju maestralno igraju Rada Đuričin i Vjera Mujović u dva različita perioda njenog života. Radnja se odvija u hotelu Ritz-Carlton u Parizu koji sjajno dočarava ambijent muzeja Doma Jevrema Grujića.

Nakon predstave, zajedno sa glumicama nazdravite uz čašu šampanjca!

 

Izvor: enterbelgrade

Foto: policenet.gr