Vesti

Влада Србије усвојила нове стратегије

Влада Србије усвојила нове стратегије

Влада Републике Србије на јучершњој седници усвојила је Стратегију о економским миграцијама Републике Србије за период 2021–2027. године и тиме успостави што ефикаснију превенцију даљег одласка грађана у иностранство и подстакне повратак стручњака из дијаспоре, као и да створи пословни и привредни амбијент за долазак страних експерата.

На седници је усвојена Стратегија паметне специјализације у Републици Србији за период 2020–2027. године, као стратешки приступ економском развоју, кроз циљану подршку истраживачким, развојним и иновационим активностима.

Комбинујући индустријске, образовне и иновационе политике, засноване на знању, са фокусом на сопствене снаге и компаративне предности, земље или региони идентификују и бирају одређен број приоритетних привредних области за инвестирање.

Влада је , како се наводи у саопштењу, усвојила и Стратегију развоја дигиталних вештина за период од 2020. до 2024. године, којом се на целовит начин уређује та област, како би се искористио потенцијал савремених информационо-комуникационих технологија, са циљем подизања квалитета живота грађана, постизања веће запослености и ефикаснијег рада.

Црква Свете Тројице и стара школа у Церовцу код Смедерeвске Паланке, који чине комплекс народног градитељства из прве половине XIX века, одлуком Владе проглашени су за споменик културе.

logo radio televizije biser iz pozarevca 85

Контакт

Naziv medija RTV BISER PORTAL

Registarski broj IN000891

Telefon: 012/428 002

069/28-000-63 marketing

067 744 98 78 Internet

redakcija@rtvbiser.rs
redakcija@biserradio.rs
radiotelevizijabiser@gmail.com

Stig centar reklama Biser

СМС музичке жеље из Србије

Ukucajte B zatim jedno prazno mesto, pa muzičku želјu, pozdrav ili komentar. Poruku pošalјite na broj 3333. Važi za sve mobilne mreže u Srbiji. Cena sms poruke 150 dinara.+ pdv

RADIO BISER PLUS 92.6 MHz  

Kursna lista