Vesti

Vlada Srbije usvojila nove strategije

Vlada Srbije usvojila nove strategije

Vlada Republike Srbije na jučeršnjoj sednici usvojila je Strategiju o ekonomskim migracijama Republike Srbije za period 2021–2027. godine i time uspostavi što efikasniju prevenciju daljeg odlaska građana u inostranstvo i podstakne povratak stručnjaka iz dijaspore, kao i da stvori poslovni i privredni ambijent za dolazak stranih eksperata.

Na sednici je usvojena Strategija pametne specijalizacije u Republici Srbiji za period 2020–2027. godine, kao strateški pristup ekonomskom razvoju, kroz ciljanu podršku istraživačkim, razvojnim i inovacionim aktivnostima.

Kombinujući industrijske, obrazovne i inovacione politike, zasnovane na znanju, sa fokusom na sopstvene snage i komparativne prednosti, zemlje ili regioni identifikuju i biraju određen broj prioritetnih privrednih oblasti za investiranje.

Vlada je , kako se navodi u saopštenju, usvojila i Strategiju razvoja digitalnih veština za period od 2020. do 2024. godine, kojom se na celovit način uređuje ta oblast, kako bi se iskoristio potencijal savremenih informaciono-komunikacionih tehnologija, sa ciljem podizanja kvaliteta života građana, postizanja veće zaposlenosti i efikasnijeg rada.

Crkva Svete Trojice i stara škola u Cerovcu kod Smederevske Palanke, koji čine kompleks narodnog graditeljstva iz prve polovine XIX veka, odlukom Vlade proglašeni su za spomenik kulture.

O autoru

error: Content is protected !!