У циљу омогућавања брже и ефикасније комуникације грађана са надлежним епидемиолошким службама, Министарство здравља уводи додатних двадесет бројева телефона за све информације о ЦОВИД-19.

Kако је наведено на сају цовид19.рс, свим грађанима који имају одређене симптоме респираторних инфекција, а који су у претходном периоду боравили у подручју захваћеним ЦОВИД-19, доступни су бројеви телефона, према месту пребивалишта, у времену од 08 до 22х, на којима могу добити све потребне информације, као и препоруке о даљем поступању, од дежурних епидемиолога.

„Напомињемо да у таквим случајевима није потребно ићи у дом здравља или болницу, нити шетњом и другим активностима излагати друге грађане потенцијалним ризицима, већ се треба одмах обратити дежурном епидемиологу на неки од достављених телефона. За ближе информације можете контактирати 064 8945 235 (број који је отворило Министарство здравља), затим Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић–Батут“ (ул.Др Суботића бр.5, 11000 Београд; Тел: 011 2684 566) или институте/заводе за јавно здравље на територији на којој боравите“, стоји у објави на сајту.

Листу свих бројева телефона можете пронаћи ОВДЕ.

Извор: Н1, Министарство здравља

Фото: Pixabay