Turistička organizacija opštine Malo Crniće predstavila je svoju turističku ponudu na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Ovo je bila idealna prilika da se potencijalni turisti upoznaju sa sve popularnijim seoskim turizmom koji je zaštitni znak ovog kraja.

„Drugog dana Sajma turizma u Beogradu utisci su da je posećenost i interesovanje posetilaca iz godine u godinu veća, a to sve iz razloga jer Malo Crniće poseduje upravo ono što najviše nedostaje savremenom čoveku – mir, boravak u prirodi, zdrava hrana i mogućnosti aktivnog provođenja slobodnog vremena u prirodnom okruženju“, rekla je Jasna Jović, direktorka Turističke organizacije Opštine Malo Crniće.

„Prednost Malog Crnića je blizina Beograda i dobra saobraćajna povezanost, a takođe i centralna pozicioniranost u Braničevskom okrugu koja omogućava svim posetiocima da pored obilaska ponude naše opštine, posete turističke atrakcije i susednih opština“, istakla je direktorka Jović i dodala: „Kroz promotivni materijal u vikend predlogu nudimo obilazak kulturno-istorijskih spomenika, kompleksa Zaova, upoznajemo posetioce sa sportsko-rekreativnim mogućnostima gde turisti mogu da uživaju na naša dva jezera, tri bazena, markiranoj planinarskoj stazi koja prolazi pored kulturno-istorijskih spomenika i na prelepim izletištima “

Više od trideset manifestacija se održava na teritoriji naše opštine što je predstavljeno u kalendaru događaja u opštini Malo Crniće.

Kroz manifestaciju „Hodanjem do zdravlja“ cilj je upoznavanje dece sa istorijom našeg kraja, kao i Festival dramskih amatera sela Srbije – FEDRAS koji datira od 1972. godine i Stiško poselo, etno manifestacija koja je najposećenija i kojoj se svi posetioci ponovo vraćaju zbog pozitivnih utisaka koje nose sa prethodnih godina i lepog druženja.