Туристичка организација општине Мало Црниће представила је своју туристичку понуду на 42. Међународном сајму туризма у Београду.

Ово је била идеална прилика да се потенцијални туристи упознају са све популарнијим сеоским туризмом који је заштитни знак овог краја.

„Другог дана Сајма туризма у Београду утисци су да је посећеност и интересовање посетилаца из године у годину већа, а то све из разлога јер Мало Црниће поседује управо оно што највише недостаје савременом човеку – мир, боравак у природи, здрава храна и могућности активног провођења слободног времена у природном окружењу“, рекла је Јасна Јовић, директорка Туристичке организације Општине Мало Црниће.

„Предност Малог Црнића је близина Београда и добра саобраћајна повезаност, а такође и централна позиционираност у Браничевском округу која омогућава свим посетиоцима да поред обиласка понуде наше општине, посете туристичке атракције и суседних општина“, истакла је директорка Јовић и додала: „Кроз промотивни материјал у викенд предлогу нудимо обилазак културно-историјских споменика, комплекса Заова, упознајемо посетиоце са спортско-рекреативним могућностима где туристи могу да уживају на наша два језера, три базена, маркираној планинарској стази која пролази поред културно-историјских споменика и на прелепим излетиштима “

Више од тридесет манифестација се одржава на територији наше општине што је представљено у календару догађаја у општини Мало Црниће.

Кроз манифестацију „Ходањем до здравља“ циљ је упознавање деце са историјом нашег краја, као и Фестивал драмских аматера села Србије – ФЕДРАС који датира од 1972. године и Стишко посело, етно манифестација која је најпосећенија и којој се сви посетиоци поново враћају због позитивних утисака које носе са претходних година и лепог дружења.