Vesti

Potpisan protokol o saradnji na realizaciji projekta adaptacije prevodnice HE “Đerdap 2”

Potpisan protokol o saradnji na realizaciji projekta adaptacije prevodnice  HE “Đerdap 2”

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović pri obilasku brodske prevodnice na HE “Đerdap 2”, sa direktorom JP “Elektroprivreda Srbije” Miloradom Grčićem potpisala Protokol o saradnji na realizaciji projekta adaptacije brodske prevodnice u sastavu HE “Đerdap 2”, vredan 31 milion evra.

Tom prilikom ministrka je istakla da država poslednjih nekoliko godina ulaže u vodni saobraćaj i da ta ulaganja iznose 350 miliona evra, što je pre nekoliko decenija bilo nezamislivo.

Najavila je i da će se krenuti sa proširenjem Luke Prahovo, u šta će biti uloženo 10 miliona evra.

Grčić je ocenio da današnji sporazum govori o tome da država brine o energetici i infrastrukturnim preduslovima za dalji ekonomski razvoj zemlje.

Zahvaljujući Vladi Srbije, mi danas imamo stabilan budžet i mogućnost da ulažemo u puteve. Završili smo 120 kilometara puteva u Borskom okrugu, sada nas čeka izgradnja brzih saobraćajnica u ovom kraju, prema Golupcu, Donjem Milanovcu i Kladovu. To nam je neophodno ako hoćemo da razvijamo turizam u ovom delu Srbije, istakla je Mihajlović.

O autoru

error: Content is protected !!