Потписан протокол о сарадњи на реализацији пројекта адаптације преводнице ХЕ “Ђердап 2”

Потписан протокол о сарадњи на реализацији пројекта адаптације преводнице  ХЕ “Ђердап 2”

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић при обиласку бродске преводнице на ХЕ “Ђердап 2”, са директором ЈП “Електропривреда Србије” Милорадом Грчићем потписала Протокол о сарадњи на реализацији пројекта адаптације бродске преводнице у саставу ХЕ “Ђердап 2”, вредан 31 милион евра.

Том приликом министрка је истакла да држава последњих неколико година улаже у водни саобраћај и да та улагања износе 350 милиона евра, што је пре неколико деценија било незамисливо.

Најавила је и да ће се кренути са проширењем Луке Прахово, у шта ће бити уложено 10 милиона евра.

Грчић је оценио да данашњи споразум говори о томе да држава брине о енергетици и инфраструктурним предусловима за даљи економски развој земље.

Захваљујући Влади Србије, ми данас имамо стабилан буџет и могућност да улажемо у путеве. Завршили смо 120 километара путева у Борском округу, сада нас чека изградња брзих саобраћајница у овом крају, према Голупцу, Доњем Милановцу и Кладову. То нам је неопходно ако хоћемо да развијамо туризам у овом делу Србије, истакла је Михајловић.